آیا اگر عسلی شکرک زد، دلیل بر نا مرغوب بودن آن است؟ « شرکت تعاونی زنبورداران شیراز
شما می توانید با ارسال ایمیل خود ، بصورت رایگان مشترک شده و از بروزسانی مطلع شوید.

ایمیل خود را وارد کنید:

    *** بازدیدکنندگان گرامی درصورتی که تغییرات سایت را مشاهده نمی نمایید دکمه  ctrl + F5   را فشار دهید. ***  

بسمه تعالی آگهی برگزاری مجمع عمومی عادی ( نوبت دوم ) شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران شیراز و حومه بدینوسیله به اطلاع اعضاء شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران شیراز و حومه می رساند جلسه مجمع عمومی عادی شرکت در تاریخ ۹۶/۸/۹  روز سه شنبه ساعت ۹ صبح در محل سالن شهید بلاغی سازمان تعاون روستایی استان فارس واقع در […]

بسمه تعالی آگهی دعوت مجمع عمومی عادی نوبت دوم شرکت تعاونی زنبورداران شیراز بدینوسیله به اطلاع زنبورداران عضو این شرکت می رساند، جلسه مجمع عمومی عادی نوبت دوم شرکت مذکور در ساعت ۹ صبح روز دوشنبه ۹۵/۱۱/۱۸ در محل سالن شهید بلاغی سازمان تعاون روستایی استان فارس، واقع در خیابان قصرالدشت نبش خیابان عفیف آباد  تشکیل […]

منبع تصویر    بیماری CCD ، سندرمی است که در اثر آن زنبوران یک کندو به صورت ناگهانی ناپدید می شوند . در وبلاگ زیر مطالب بسیار مفیدی در این رابطه درج شده است. با کلیک روی لینک زیر مقاله را مطالعه بفرمایید: http://zanboorestan.blogfa.com/post-243.aspx همچنین مطالب ارزشمندی در مورد این بیماری را میتوانید در سایت […]

  زنبورداران عزیز سرشماری از کلنی های زنبورعسل از سوم مهرماه تا هشتم مهرماه ۹۵ انجام میگیرد. محل اسقرار زنبورستان خود را به نزدیک ترین مرکز جهاد کشاورزی اطلاع دهید. در ضمن برای انجام گرفتن سرشماری احتیاج به کد شناسه است. برای گرفتن کد شناسه همراه با کارت ملی به جهاد کشاورزی مراجعه نمایید. به […]

بسمه تعالی آگهی مجمع عمومی عادی   بدینوسیله به اطلاع صاحبان سهام شرکت تعاونی کشاورزی زنبوردارن شیراز و حومه می رساند که جلسه مجمع عمومی در روز دوشنبه ۳۰/۹/۱۳۹۴ ساعت ۱۰ صبح در سالن شهید بلاغی سازمان تعاون روستایی استان فارس خیابان قصر الدشت نبش خیابان عفیف آباد ، تشکیل می گردد از کلیه اعضاء […]

  به زودی مجمع عمومی برای انتخاب بازرس تشکیل خواهد شد . تاریخ و محل ، بعدا اعلام می گردد.  

      زنبوردارانی که تسهیلات سرمایه در گردش سال ۱۳۹۳ را دریافت نکرده اند ، آخرین وضعیت جذب تسهیلات خود را به شرکت تعاونی زنبورداران شیراز و حومه ، یا به شماره تلفن های ۰۷۱۳۲۲۹۸۹۵۱ و ۰۹۱۷۹۶۹۵۸۷۰ اطلاع دهند و سوالات خود را در این مورد بپرسند.  لطفا در صورتی که متقاضی دریافت وام هستید […]

  با سلام زنبورداران متقاضی بیمه تامین اجتماعی که تاکنون بیمه نشده اند، هرچه سریعتر مشخصات خود را وارد فرم زیر کنند :        و یا اطلاعات زیر را در بخش دیدگاه پایین همین صفحه وارد نمایید : نام و نام خانوادگی شماره شناسنامه محل صدور شناسنامه  کد ملی  تاریخ تولد  وضعیت نظام […]

در کتاب زنبور عسل و پرورش آن تالیف دکتر نعمت الله شهرستانی آمده است که دلیل متبلور شدن یا شکرک زدن یا رس زدن عسل وجود دیاستاز و مقدار گلوکز در آن است . دیاستاز ها ذرات خیلی ریز عسل را به خود جذب و کدر نموده و باعث ته نشین شدن (شکرک زدن) آن […]

آیا اگر عسلی شکرک زد، دلیل بر نا مرغوب بودن آن است؟

در کتاب زنبور عسل و پرورش آن تالیف دکتر نعمت الله شهرستانی آمده است که دلیل متبلور شدن یا شکرک زدن یا رس زدن عسل وجود دیاستاز و مقدار گلوکز در آن است . دیاستاز ها ذرات خیلی ریز عسل را به خود جذب و کدر نموده و باعث ته نشین شدن (شکرک زدن) آن می شود . مقدار گلوکز در عسل هرچه بیشتر باشد عسل زودتر متبلور و ته نشین می گردد.(گلوکز یک قند ساده است و با ساکاروز یا قند و شکر معمولی که یک دو قندی است فرق دارد) این خاصیت فقط در عسل های طبیعی و غیر تقلبی دیده می شود. زیرا تنها عسل های طبیعی هستند که در داخلشان دیاستاز وجود دارد. عسل های غیر طبیعی فاقد دیاستاز اند. چنانچه گفته شدفقط دیاستاز ها قادرند ذرات عسل را متبلور نموده و در نتیجه باعث ته نشین و کدر شدن آن گردند و حال آنکه عسل تقلبی به دلیل نداشتن دیاستاز صاف و روشن باقی می ماند.بنابراین نتیجه می گیریم که هر عسلی که بعد از مدتی ته نشین شد حتما سالم و طبیعی است(برخلاف تصور مردم). و هر گاه عسلی ته نشین نشد می تواند تقلبی باشد ولی در اینجا موضوع دیگری نیز باید مد نظر گرفته شود و آن اینکه مدت لازم برای ته نشین شدن یا شکرک زدن عسل های مختلف فرق می کند این مدت تابع مقدار قند گلوکز موجود در آن است.

هر چه مقدار گلوکز در عسل بیشتر باشد به همان نسبت هم زودتر سفت و ته نشین می گردد. مثلا عسل للکی و کلزا ، یک هفته پس از استخراج از شان ( قاب عسل ) ته نشین و سفت می شود( شکرک یا رس می زند ) ولی عسل اقاقیا به ۴ سال وقت احتیاج دارد تا ته نشین گردد و معمولا کسی عسل را ۴ سال نگهداری نکرده و سال اول مصرف می نماید.

در خیلی از کشورهای اروپایی مصرف کنندگان،عسل شفاف و روان را نپسندیده و آنرا مصرف نمی کنند. چون معتقدند که عسل سفت شده و شکرک زده خوشمزه تر است . این برخلاف مصرف کنندگان عسل در ایران است. عسل وقتی که رسوب داد ( شکرک زد ) حتما سالم و طبیعی است ولی وقتیکه رسوب نداد، می تواند طبیعی یا مصنوعی باشد که تشخیص آن دیگر به عهده آزمایشگاه هاست. در آزمایشگاه ها اگر توانستند داخل آن مقداری دیاستاز پیدا کنند، طبیعی بوده و هرگاه دیاستاز در داخلش نبود عسل مصنوعی است . یعنی از شکر تهیه و درست شده است. مسلم است که تشخیص عسل طبیعی از عسل غیر طبیعی به کمک انگشت یا قاشق و مزه غیر ممکن است. چون معمولا مصرف کنندگان عسل در ایران ، عسل شکرک زده ( رس زده یا متبلور شده ) را نمی پسندند. شرکت های بسته بندی عسل، عسل را پس از حرارت دادن به بازار می فرستند تا برای مدتی جلو شکرک زدن آن گرفته شود. حرارت بیش از حد مجاز تاثیر منفی و مخرب روی عسل داشته و کیفیت و خواص آنرا کاهش می دهد. بنابراین اگر مصرف کنندگان محترم عسل رس شکن نشده ( حرارت ندیده) را مصرف کنند بهتر است. در کشور ما ایران هم برای تعدادی روشن شده است که مصرف عسل حرارت ندیده حتی عسل شکرک زده بهتر از عسل های حرارت دیده است.

این را هم بدانید که هرگاه عسل رس زده را حرارت بدهند به حالت اول خود یعنی مایع در می آید. بد نیست بدانید منظور از رس زدن عسل یا شکرک زدن عسل این نیست که مانند مربا سطح آن قندک بزند بلکه رس زدن با شکرک زدن عسل به این صورت است که از قسمت پایین شروع به متبلور شدن می کند و به تدریج بالا و بالا تر می آید تا تمام حجم عسل را فراگیرد.

 

دیدگاه خود را به ما بگویید.